Συμμετοχή των μαθητών του MindLab Education στη Διεθνή πρόκληση 3D Design & 3D Printing “MOON CAMP DISCOVERY” της ESA με περισσότερα από 30 Project

Οι μαθητές μας συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στη Διεθνή πρόκληση “Moon Camp Discovery”, της ESA – European Space Agency (Eυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος).  

Περισσότεροι απο 50 μαθητές μας που συμμετέιχαν είτε στα online είτε στα δια ζώσης εκπαιδευτικά μας προγράμματα, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του MindLab που είναι Mentors του ESA Moon Camp εξερεύνησαν τον κόσμο του διαστήματος και της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης.

Η πρόκληση που αντιμετώπισαν

Στο μέλλον, για να μπορέσουν οι αστροναύτες να παραμείνουν στη Σελήνη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, πρέπει να αναπτυχθούν νέες υποδομές για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων.

Τέτοιες προκλήσεις περιλαμβάνουν:

  • την προστασία από την ακτινοβολία και τους μετεωρίτες
  • την παραγωγή ενέργειας
  • την εξόρυξη και την ανακύκλωση νερού
  • την παραγωγή τροφίμων και πολλά άλλα

Οι μαθητές μας εξερεύνησαν τα ταξίδια στο διάστημα και την αξία της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης σε μια ενδεχόμενη αποστολή σε κάποιον πλανήτητη. Στο Moon Camp Discovery αποστολή κάθε ομάδας είναι να σχεδιάσει ένα τρισδιάστατο στοιχείο ενός διαστημικού Camp όπως διαστημικές βάσεις, πυράυλους, οχήματα κ.α., χρησιμοποιώντας το Tinkercad.

Όλα τα Project των μαθητών μας μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Δείτε τα
Εκπαιδευτικά μασ προγραμματα

Πιο
Προσφατα νεα