Συμμετοχή του MindLab στο Διεθνή Διαγωνισμό “Moon Camp Discovery” της ESA

Οι μαθητές μας συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο Διεθνή διαγωνισμό “Moon Camp Discovery”, της ESA – European Space Agency (Eυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος). 

Στο μέλλον, για να μπορέσουν οι αστροναύτες να παραμείνουν στη Σελήνη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, πρέπει να αναπτυχθούν νέες υποδομές για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων.

Τέτοιες προκλήσεις περιλαμβάνουν:

  • την προστασία από την ακτινοβολία και τους μετεωρίτες
  • την παραγωγή ενέργειας
  • την εξόρυξη και την ανακύκλωση νερού
  • την παραγωγή τροφίμων και πολλά άλλα

Οι μαθητές μας εξερεύνησαν τα ταξίδια στο διάστημα και την αξία της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης σε μια ενδεχόμενη αποστολή σε κάποιον πλανήτητη. Στο Moon Camp Discovery αποστολή κάθε ομάδας είναι να σχεδιάσει ένα τρισδιάστατο στοιχείο ενός διαστημικού Camp όπως διαστημικές βάσεις, πυράυλους, οχήματα κ.α., χρησιμοποιώντας το Tinkercad.

Τα έργα των μαθητών μας

Screenshot (3)

Η MindLab edu gr Space Team ήταν η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα, που εγκρίθηκε το σχέδιο της, στο Διεθνή Διαγωνισμό “Moon Camp Discovery”,
του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Η διαστημική βάση είναι χτισμένη κάτω από το έδαφος της σελήνης ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων που θα συναντήσουν οι αστρονάυτες στο διάστημα.

Τμήμα: Lego Spike Γ-Δ Δημοτικού

4

Η ομάδα MindLab edu gr Angies’s Space Team σχεδίασε μια διαστημική βάση που η μισή είναι χτισμένη κάτω από το έδαφος της σελήνης.

Τμήμα: STEAM & Coding Ε-Στ Δημοτικού

5

Η ομάδα MindLab edu gr Houston Team σχεδίασε ένα διαστημικό Rover για την μετακίνηση στην επιφάνεια της σελήνης.

Τμήμα: STEAM & Coding Ε-Στ Δημοτικού

9

Η ομάδα MindLab edu gr Moon Explorers σχεδίασε μια διαστημική βάση που  είναι χτισμένη κάτω από το έδαφος της σελήνης. Το εσωτερικό της βάσης είναι κενό και μπορούν να προστεθούν ο απαραίτητος εξοπλισμός των αστρωναυτών  

Τμήμα: STEAM & Coding Ε-Στ Δημοτικού

13

Η ομάδα MindLab edu gr Space Anastasis σχεδίασε τον πύραυλο με τον οποίο οι αστροναύτες θα ταξιδέψουν στη Σελήνη!  

Τμήμα: Lego Wedo Γ-Δ Δημοτικού

2021-03-16-Moon camp-certificate_participation-Discovery-mentors

Mentor Certification του εκπαιδευτικού Μπύρου Αθανασίου Γιώργου για τη συμμετοχή στο Διεθνή διαγωνισμό “Moon Camp Discovery”, της ESA – European Space Agency (Eυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος). 

Δείτε τα
Εκπαιδευτικά μασ προγραμματα

Πιο
Προσφατα νεα